About

Mazzag Dóri vagyok és több, mint 2 éve gluténérzékeny. Nem is tudom, hogy mi a rosszabb, az hogy később derült ki az allergiám, vagy pedig az, ha már csecsemő kora az ember ezekkel a megpróbáltatásokkal együtt él.

Először könnyen vettem az akadályokat, már a diagnózis utáni nap eldobtam mindent magamtól, ami gluténos lett volna. Nehéz volt, de nem csak nekem, hanem a családomnak is. Nem mehettünk étterembe, nem tudtak itthon se mit kezdeni az olyan helyzetekkel, mint például a vajból nem vehetnek azzal a késsel, amivel már hozzáértek a zsemléhez, vagy vegyenek másik vajat magunknak, stb.

Mivel már korábban is szerettem utazni, így ez egy fontos tényező volt a számomra, hogy az étrendem megváltozása ellenére is tudjak utazni olyan helyekre, ahol várost is nézhetek és gluténmentesen ehetek. De hamar rájöttem, hogy ez nagyon nehéz helyzet. Főleg azoknak, akik nagyon érzékenyek.

Így hát gondoltam egyet és összeraktam ezt a blogot. Gyűjtögetek az összes utam során, és próbálom veletek megosztani, minél hitelesebben az élményeimet, s érthetőbben leírni a pontos helyszíneket, ha esetleg mennétek, akkor könnyen megtaláljátok.

Advertisements